Lun strikk til hele familien (Innbundet)

Vi gjentar strikkebok-suksessen fra i fjor og gir deg over 85 favorittoppskrifter fra utvalgte, norske garnleverandører!

Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 204
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202490607
Kategori: Gensere og jakker og Barn og baby
Omtale Lun strikk til hele familien

Årets mest populære strikkeoppskrifter!

85 strikkeoppskrifter til hele familien!

Vi gjentar strikkebok-suksessen fra i fjor og gir deg over 85 favorittoppskrifter fra utvalgte, norske garnleverandører. I denne fullspekkede boken har vi samlet et bredt og variert utvalg av plagg og tilbehør til baby, barn, ungdom, dame og herre.
Finn dine favoritter - vi lover massevis av strikkeglede enten du liker å strikke med tynne eller tykke pinner, fletter eller relieff, avansert mønsterstrikk eller ensfarget og enkelt.

Fra noe av innholdet i Lun strikk:
Baby
• Hentesett til jentebaby og guttebaby, sokker, lue, jakke, tepper, prinsessekjoler, kjørepose, morsomme plagg med dyremotiv og festantrekk.
Barn & ungdom
• Kjoler, genserhette, genser med fletter, kofter, poncho og lue, guttegenser med sjalskrage, skjerf og luer i ulike teknikker, jakker, hestegenser og fotballgenser.
Dame
• Deilige jakker i forskjellige teknikker, stripete genser, flere ponchoer i halvpatent og fletter, flettegenser, kjoler og sjelevarmere, baggy lue, mønsterstrikkede jakker og gensere og mye mer!
Herre
• Luer, genser med fletter, Aran herrejakke, flettegenser, raglangenser, spennede skjerf.

Alle oppskrifter gir deg detaljert beskrivelse av:
• Størrelse
• Overvidde
• Lengde
• Garn fra garnleverandør
• Garnmengde og fargekode
• Tilbehør
• Veiledende pinner
• Strikkefasthet
• Diagram

Innholdet og de 85 oppskriftene er variert fra enkle plagg og tilbehør for baby, barn, dame og herre - til store plagg som poncho, kofter og kjoler med mønsterstrikk og spennende teknikker. Flere kjente strikkedesignere er representert i boken: Olaug Kleppe, Kari Haugen, Turid Stapnes, Berit Skårland, Elin Sørung, Siv Dyvik, Kari Hestnes, Denise Samson, Birte Årtun og Sidsel J. Høivik.

Lun strikk til hele familien er oppfølgeren til boken Vinterstrikk for hele familien som kom ut vinter 2014. Denise Samson er redaktør for begge bøkene, og er en av Norges mest erfarne strikkere og står bak en rekke oversettelser av strikke- og heklebøker.

Oppskriftene er levert av norske garnprodusenter: House of Yarn, Dale Garn, Du Store Alpakka, Gjestal, Sandnes Garn AS og Viking of Norway.

Til toppen

Utdrag

Fra forordet:

LUN STRIKK TIL HELE FAMILIEN er oppfølgeren til boken Vinterstrikk for hele familien, som kom ut vinteren 2014.
Boken inneholder oppskrifter fra nyfødt baby til voksen dame og herre. Det strikkes som aldri før, og stadig dannes det nye grupper på Facebook som spisser inn mot ett spesielt tema – for eksempel Koftegruppa – som i utgangspunktet var ment å være en liten nerdegruppe for den som er interessert i kofter. I skrivende stund har gruppen over 50 000 medlemmer. Noen kofter har blitt spesielt populære, og vi har valgt å
ta med den vakre Denisekoften. Boken inneholder også mer mønsterstrikk enn
den forrige, siden det ser ut til å appelere til mange.
I november 2014 ble Norsk Strikkeforening stiftet med formål å være en inspirasjonskilde og tradisjonsbærer for strikkere på alle nivåer. Det arrangeres hyppige strikkefestivaler rundt om i landet. Mange av husflidslagene arrangerer strikkekaféer hver måned, og Norsk husflidslag har dannet Ung Husflid derbarn lærer grunnleggende håndverksteknikker,
som strikking, veving, broderi og trearbeid. I tillegg er det mange private
strikkearrangement som foregår over det ganske land. Strikkerne blir yngre og yngre, og de går ikke av veien for å kaste seg ut i store og til dels avanserte prosjekter når de først har fått smaken på det å sitte rolig med et håndarbeid.
Sanitetsforeningene får stadig yngre medlemmer, og i vår stressende hverdag, hvor det forventes av oss at vi til enhver tid skal være ”pålogget”, er det ren terapi å kunne sette seg rolig ned med et håndarbeid og la tankene og pinnene gå.
I 1996 skrev Dagens Næringsliv at internett var en flopp og en motegreie som kom til å dø ut etter noen år. De som spår at strikketrenden snart er over, tar nok også skammelig feil. Vi i redaksjonen tror nemlig at strikking er kommet for å bli!

Før du begynner
Husk at strikkefastheten må holdes for å få et vellykket resultat. Strikk gjerne en prøvelapp før du begynner på et nytt arbeid. En god regel er å lese gjennom
hele oppskriften før du begynner å strikke.
Ofte er det flere ting som skal gjøres samtidig, og det er ergerlig å oppdage det
for sent.
Diagrammet leses alltid fra høyre mot venstre. Når du strikker mønster med to farger, er det veldig viktig at du alltid holder trådene likt på fingeren. Dvs. at hvis du begynner å strikke med den mørkeste tråden ytterst på fingeren, må den ligge slik gjennom hele arbeidet. Dersom du kaster tråden, må du alltid kaste med samme farge.
Hvis du synes du har strikket litt ujevnt, kan du presse arbeidet lett på vrangen,
eller legge det flatt i fasong mellom fuktige håndklær og la det ligge til det er tørt.

Til toppen