Magnetisk (Heftet)

samtale med en seriemorder

Forfatter:

Signe Prøis (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 183
Forlag: Camino forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Magnetizado
Oversatt av: Prøis, Signe
ISBN/EAN: 9788293867159
Omtale Magnetisk
I løpet av én uke i september 1982 ble likene av fire taxisjåfører funnet i Buenos Aires, hvert drap utført med nøyaktig samme iskalde presisjon. Overfallsmannen: En nitten år gammel, rar og stillfaren gutt som ga inntrykk av å være fullt ut tilregnelig.

Over tretti år senere begynte den argentinske forfatteren Carlos Busqued å besøke seriemorderen, Ricardo Melogno, i fengselet. Samtalene deres går tilbake til den tåkelagte tiden da forbrytelsene fant sted, til en historie full av huller og en ung mann som levde en parallell tilværelse i sin egen fantasiverden. Resultatet er en hypnotisk og nervepirrende bok, bygget opp av rettsmedisinske dokumenter og avisutklipp og intervjuer med psykiatrisk sakkyndige og Melogno selv. Etter hvert som samtalene mellom forfatter og seriemorder skrider frem, skifter fokuset fra selve forbrytelsene til mishandlingen og feildiagnostiseringen Melogno har vært utsatt for gjennom tiårene i fengsel, og til det som er hans nåværende skjebne: han sitter fengslet til evig tid selv om han har sonet hele straffen.

Magnetisk er et medrivende psykologisk portrett - en fengslende historie om en manns forbrytelser. Men dette er også fortellingen om en måte å leve i verden - eller å fjerne seg fra den - på. En bok om grensene mellom virkelighet og fantasi, mellom psykisk sykdom og besettelse.

Til toppen

Andre utgaver

Magnetisk
Bokmål Ebok 2022