Moderne naturhager (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202349318
Omtale Moderne naturhager

I boka løfter forfatteren blikket og ser hagen i sammenheng med omgivelsene. Bor du eller har du hytte ved sjøen, i skogen eller i fjelltrakter? Eller er du så heldig å boltre deg i en hagekoloni? I slike miljøer er det spesielt viktig å ta hensyn til at vegetasjon og materialer er i harmoni med naturen rundt, at former og linjer glir uanstrengt inn i helheten. Ved å ta slike hensyn vil du understreke hagens personlighet.

For naturnære områder dreier det seg om å velge plantearter som er tilpasset klimaet – som tåler vind, kulde, sol, snø, salt eller kalk - men også om å velge materialer som står i stil med naturen og miljøet, som stein/skifer, tre, singel, potter, tønner, bøtter og krukker. Hytta i hagekolonien inviterer til mer frodige og løsslupne løsninger. Felles for alle miljøene er at hagen oppfattes som et fristed; den skal tilfredsstille behovet for skjerming og intimitet, men også for utfoldelse og rekreasjon.

Yvonne Dengin er opptatt av at naturnære hager ikke blir for urbane. Samtidig er det viktig at de inviterer til kos og utfoldelse – grillmuligheter, frukt og bær, islykter, fuglehus osv.  Denne boka ivaretar begge hensyn. Den gir nyttig informasjon om hvordan du tar hensyn til miljøet rundt og en overflod av inspirerende løsninger som passer ditt miljø. Et viktig poeng er at hagen skal være lettstelt og klare seg selv det meste av tiden.

Til toppen

Flere bøker av Yvonne Dengin: