Mormors beste kaker (Innbundet)

Forfatter:

Duften av nystekte kaker fyller huset med kjærlighet. I boka til Kari Finngaard får du oppskrift på kaker med frukt og bær i sesongen, som smuldreterte med rabarbra og bringebærbløtkake med vaniljesaus, og underveis i oppskriftene finner du Karis gode tips og råd. Gled deg til et kapittel med formkaker som toscakake og klassisk sukkerkake. Tradisjonskakene har også fått plass – både sveler og linser er med. Til slutt finner du mormors aller beste småkaker, og selvsagt smakfulle julekaker.

Boka er rikt illustrert med Karis fantastisk stemningsfulle bilder.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202721329
Kategori: Kokebøker og Kake og bake
Omtale Mormors beste kaker

Mormors aller beste kaker

Finn frem kakeboksen, for her skal det bakes! I boka til Kari Finngaard finner du små og litt større kaker som smaker som gode minner. Alle kakene krever ganske få ingredienser, og du kan bake en lite lager og å ha på lur i boksen. Eller bland og stek i en fei, så du kan servere lune småkaker til kaffen.

Du får oppskrift på kaker med frukt og bær i sesongen, som smuldreterte med rabarbra og bringebærbløtkake med vaniljesaus, og underveis i oppskriftene finner du Kars gode tips og råd. Videre kommer et kapittel med formkaker som toscakake og klassisk sukkerkake. Tradisjonskakene har også fått plass - både sveler og linser er med. Og mormors aller beste julekaker og andre småkaker får du også oppskrift på. 

Boka er rikt illustrert med Karis fantastisk stemningsfulle bilder. 


Inviter til kaffe og kake

Ta deg tid til å leve her og nå. Se det perfekte i det uperfekte. Overrask med kaker laget av det du har tilgjengelig akkurat nå. 

Små historier til de ulike kakene er fin lesning som vekker gode minner. En liten innføring i redskaper og ovner, praktiske råd om mål, vekt og ingredienser og tips om hva som kan gjøres når noe mislykkes, er bonus i boka. 


Formkaker
Tradisjonskaker
Småkaker
Julekaker 

 

TIPS!

Husk å ta ingredienser som egg, smør og melk ut av kjøleskapet i god tid før du baker. Resultatet blir best når alle ingrediensene har samme temperatur. Deigen blir da kremaktig og glatt, og du får et tilfredsstillende resultat.
Noen ganger skal smøret være kaldt fra kjøleskapet, men da er det nevnt spesielt i oppskriften. Kjøkkenet bør være godt og varmt når du baker, all bakst liker seg best i et lunt rom uten trekk.

Til toppen

Flere bøker av Kari Finngaard:

Utdrag

Fra forordet:

Vi har alle nære barndomsminner. De ligger lagret i hukommelsen og dukker opp ved ulike anledninger. Det kan være en spesiell smak eller lukt som gir følelsen av noe opplevd. Duften av nybakte kaker er et av våre mest kjærkomne minner.

På mormors tid inviterte hun til kaffeslabberas. Da sto kaker på menyen. Det kunne være hennes klassiske formkake, smakfulle tradisjonskaker med nøtter og sjokolade, knasende sprø småkaker eller en bløtkake fylt med sesongens frukt og bær.

Kaker er matkultur. Gamle oppskrifter lever i beste velgående og er viktig i alle verdensdeler. Vi baker året rundt, både våre egne klassikere og varianter fra andre land. Oppskrifter går gjerne i arv gjennom generasjoner, fra mor til datter. Det kan være familiens krydderkake, mormors sukkerkake, sjakkruter, vannbakkels med krem, linser eller en smuldrepai med skogsbær.

Omtanke og kjærlig omsorg gjør kakebakst til en viktig del av hverdagen. Vi velger en oppskrift og samler sammen alle nødvendige ingredienser. Vi veier, måler og rører om. Til slutt blir deigen ulik bakst på plater eller i former. Mens kakene godgjør seg i ovnen, venter vi tålmodig og huset fylles av deilige dufter.

Småkaker er og blir et fast innslag i julehøytiden. Tradisjonen tro baker vi gjerne goro, strull, peppernøtter, vaniljekranser, sandkaker, sirupsfigurer eller krumkaker. Om ikke vi baker alle de «sju slagene», liker vi å servere noen julekaker, gjerne hele desembermåned. Dessuten er julekaker perfekt gave til familie og venner. Å gi bort en boks fylt med hjemmelagde småkaker fremkaller hygge og samhold.

Kakebakst er rett og slett kjøkkenmagi. Når kakene hever seg i ovnen, skaper vi noe spesielt, både for oss selv og andre. For kaker smaker ekstra godt når vi deler med dem vi er glade i.

Kari Finngaard

Til toppen