Mulighetenes sted (Innbundet)

erfaringer fra Tyrili

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 495
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230023372
Omtale Mulighetenes sted
I 1980 startet seks voksne idealister Tyrilikollektivet i Mesnali ved Lillehammer for ungdom som var plassert av barnevernet på tvang. Det var et omstridt kollektiv. I dag har den ideelle Tyrilistiftelsen 250 medarbeidere ved ti behandlingsheter. Det lille, alternative kollektivet er blitt størst i Norge på døgnbehandling av rusavhengige.

Veien dit har vært spennende og krevende. Tyrili har endret seg radikalt - i synet på bruk av medisiner, på hvor institusjonene bør ligge, på hvordan behandlingen bør være. Tyrili har lært av elevene og pasientene, og har tilpasset seg helsepolitikerne.
Mulighetenes sted er en ærlig fortelling om Tyrili, ført i pennen av to som har vært med fra starten og fram til i dag. Boka er som et kinderegg: En historie om rusbehandling, organisasjonsutvikling og ledelse.

"Boken er ikke kun interessant for å fortelle Tyrili sin historie, men også som en dokumentasjon av utviklingen av rus og avhengighet som eget fag, og inkluderer også utviklingen innen ruspolitikken."
- Torhild Kielland, rådgiver i Fagrådet - Rusfeltets hovedorganisasjon

Til toppen