Norbritannia (Innbundet)

en reise i det norske Storbritannia

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 254
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241950520
Omtale Norbritannia
Nordmenn elsker Storbritannia - men hvordan preger vi britene!

I denne boka besøker Gry Blekastad Almås steder og mennesker i Storbritannia som forteller om forbindelsen mellom landene våre. På en kunnskapsrik og underholdende måte tar hun oss med på en norsk reise i et kjært naboland.

Etter en tur innom en norskeid pub blir vi med på fotballkamp mellom engelske storlag som er preget av nordmenn. Hos en eksklusiv skredder i en bygning eid av Oljefondet tester forfatteren om nordmenn får prisavslag, før den tidligere uteliggeren Vivi fra Bærum tar oss med til et ganske annerledes London.

På øya Man kommer forfatteren over en fortiet historie om nordmenn fra begge sider som satt i britisk fangeleir under andre verdenskrig. Og aller lengst nord ønsker mange seg en sterkere formell tilknytning til Norge.

Fins det et «Norbritannia» i Storbritannia? Og hvordan påvirkes det i så fall av den politiske krisetiden britene opplever?

«Både research og fortellekunst er mektig imponerende!»

Øivind Bratberg, Storbritannia-kjenner

«Boka er midt i blinken og meget godt skrevet!»

Arne Scheie

«Med engasjement og kunnskap utforsker NRK-journalist Gry Blekastad Almås de rike forbindelsene mellom Norge og Storbritannia ... med solide historiekunnskaper og journalistisk teft graver Almås i samarbeid med lokale kilder seg fram til flere engasjerende - og tragiske - historier fra den norske motstandsbevegelsen ... Dyktige journalister er også gode formidlere, og Almås har i sin forfatterdebut levert en engasjerende og velskrevet reportasje om to gode naboer, som er gjensidig avhengige av hverandre.»

Endre Ugelstad Aas, Dagsavisen

«... Almås' reise har nok av gode refleksjoner og uventede funn til at den er vel verdt å ta.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«Velskrevet om "Norbritannia" ... levende og interessant ... Forfatteren setter et personlig preg på historiene.»

Linn Marie Hammernes, Finansavisen

Til toppen

Andre utgaver

Norbritannia
Bokmål Ebok 2020
Norbritannia
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Norbritannia
Bokmål Heftet 2021