Nydelig! Spennende mat full av smak (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202714970
Kategori: Kokebøker , Mat og drikke og Vegetar og vegan
Omtale Nydelig! Spennende mat full av smak

Slik smaker god mat
Vil du ha en skikkelig bra kokebok, får du en her. Her er det retter med både nye og kjente smaker som vil glede ganer til både hverdag og fest.

Oppskriftene er enkelt og nøyaktig forklart, slik at alle kan få dette til enten vi er i Istanbul, på Dokka, i Harstad eller i Oslo. For en av Vidar Bergums styrker er å beregne (han er opprinnelig økonom) og beskrive. Derfor er oppskrifene hans utrolig lette å følge. Godt er det også, så det kan godt hende du finner en ny favoritt eller to blant alle fristelsene her. 

Innhold:

  • Kjekt å ha i spiskammerset
  • Belgfrukter
  • Tomat, aubergine & paprika
  • Squash & gresskar
  • Grønne vekster
  • Korn
  • Brassica - blomkål, kål og broccoli
  • Rotgrønnsaker
  • Nøtter, melk & honning


Å dele et måltid
I boka byr Vidar Bergum på over 90 fargerike og velsmakende oppskrifter som gjør det enkelt å spise sunnere og grønnere. Her er det retter som gjør det enkelt å invitere familie og venner på en skikkelig smaksfest, og du vil sannsynligvis få spørsmål om å dele oppskriftene. Dette er mat som passer til både små og store anledninger, men som også er kjapp nok å lage til at du vil finne mange nye hverdagsfavoritter. Med andre ord: nydelig, spennende mat full av smak!

Vidars beste tips og små historier
Boka spenner fra geniale kombinasjoner med det du finner på nærbutikken, til retter hvor ingredienser som tahini, granateplesirup og spennende krydder gir deg en smaksfest som overgår det meste. Ønsker du kjøtt eller fisk til, gir Vidar tips om hva som passer spesielt godt til de forskjellige rettene, og han deler også raust av sin erfaring med grønnsaker, belgfrukter og krydder underveis. 

Nydelig! Spennende mat full av smak er den perfekte kokeboka for deg som vil spise mer grønnsaker, uten nødvendigvis å bli vegetarianer – da den vil åpne øynene dine for nye og spennende smakskombinasjoner og gi deg langt flere strenger å spille på når ikke kjøtt skal være den viktigste smaken.

Gjør deg klar til å teste hvilke knallgode smaker som kan gjemme seg hos stekt rosenkål og brokkoli. Du vil garantert bli overrasket! Eller hva med havregrøt med tahini, honning og valnøtter? En herlig og smaksrik start på dagen! Prøv også purreløk med linser, en moderne vri på en tyrkisk klassiker, og et godt eksempel på bokas kreative og smaksrike bruk av belgfrukter.

De to første bøkene har blitt så populære at de har vært trykket opp flere ganger. I denne boka får du nok en gang helt nye og helt fantastisk gode oppskrifter fra en forfatter som har brukt tid på å lage verdens mest forståelige og enkle oppskrifter. Helt nydelig, rett og slett.

I tillegg får du en gryteklut fra Pillivuyt i klassisk grått. 

 

Til toppen

Flere bøker av Vidar Bergum: