Rolig og oppmerksom som en frosk (Heftet)

mindfulness for barn (5-12 år) og foreldre

Forfatter:

Marc Boutavant (Illustratør) Wim van Dijk (Illustratør) Henk Jansen (Illustratør) Quintin Leeds (Illustratør) Stéphanie Rodrigues de Miranda (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 128
Illustratør: Boutavant, Marc , Dijk, Wim van , Jansen, Henk og Leeds, Quintin
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Stilzitten als een kikker
Oversatt av: Miranda, Stéphanie Rodrigues de
ISBN/EAN: 9788282200653
Omtale Rolig og oppmerksom som en frosk

Denne boken er skrevet til foreldre og barn, som sammen kan oppleve at det å bli kjent med sin egen pusterytme og urolige tanker, gir kroppen og sinnet fokus, fred og ro. Lydfiler kan lastes ned på Cappelen Damms hjemmeside: https://www.cappelendamm.no/_rolig-og-oppmerksom-som-en-frosk-eline-snel-9788282200653

Barn av i dag er ofte urolige, atspredte og stresset. Hvordan kan vi hjelpe dem å roe seg ned? Hvordan kan vi lære dem å konsentrere seg?

Den nederlandske pedagogen Eline Snel har utviklet et meditasjonsopplegg for barn i alderen 5-12 år. Inspirert av Jon Kabat-Zinns legendariske mindfulness-meditasjon, som hundretusener av voksne har nytte av i sammenheng med stress, uro, søvnproblemer, smertetilstander, nedstemthet og depresjon, mente Eline Snel at det å meditere faller enda mer naturlig for barn. Og med tanke på at altfor mange barn er vitne til den hektiske voksenverden og blir utsatt for stadig flere inntrykk, valg og krav, hvorfor skulle ikke barn oppnå den samme rogivende effekten av mindfulness?

Hun fikk ideen om å bruke frosken i dette arbeidet en kveld da datteren ikke fikk sove. Kroppen min vil, men hodet mitt vil ikke. Hvordan kan jeg sove da?, spurte datteren. Frosken ble altså svaret. Denne forunderlige skapningen som kan sitte helt i ro og se ut som om den bare er opptatt av øyeblikket og sin egen pust.

Til toppen

Andre utgaver

Flere bøker av Eline Snel: