Martine Sletmoen bak instagramkontoen Skillebekk surdeig viser deg hvordan du lykkes med deilig surdeigsbakst. Her er oppskrifter på alle typer brød, søtbakst, pizza og snacks av surdeig. Du får også tips til enkle baketeknikker, til hvordan surdeigsstarteren din holdes aktiv og trinn-for-trinn-instruksjoner på hvordan du kan lage de mest fantastiske mønstre på baksten din. Lær hvordan du baker dine egne personlige surdeigsbrød!
Omtale
Skillebekk surdeig med enkle oppskrifter og flotte mønstre
Nå skal det bakes! Martine Sletmoen bak instagramkontoen Skillebekk surdeig har tatt landet med storm, og her er endelig boka som enkelt viser deg hvordan du selv kan lage alle de vakre mønstrene på surdeigbaksten din. Og selvsagt får du med mange gode og enkle oppskrifter du vil ha stor glede av fremover.
Det er brød i alle former, rundstykker, boller og knekkebrød blant annet. Og for deg som liker å skape noe med hendene - endelig kan du få ut kreativiteten din og lage de vakreste brødene du kan tenke deg.
Fordeler med surdeig
Lang holdbarhet, ettersom den har lav pH-en hindrer muggdannelse
God metthetsfølelse, saftig og smaksrikt
Næringsmidlene i melet tas lettere opp i kroppen ved hjelp av melkesyrebakteriene
Lett å fordøye og gunstig for tarmens bakterieflora
5 oppskrifter med eltefri metode 10 oppskrifter med tradisjonell metode 5 oppskrifter på formbrød
BRØD MED ELTEFRI METODE Grovt surdeigsbrød Lyst surdeigsbrød Valmuebrød Speltbrød Kakaobrød
BRØD MED TRADISJONELL METODE Klassisk landbrød Speltbrød på surdeig Surdeigsbrød med fullkorn Svensk safranbrød Grovbrød med frø og havre Emmer og fennikelfrø Eplebrød med kanel og honning Havre- og honningbrød Mørkt marmorbrød med kakao Julebrød
BRØD MED FORMBRØD-METODEN Bananbrød med surdeig Solsikkefrø- og tranebærbrød Dansk rugbrød Hverdagsbrød med emmer og rug Frøbrød
SMÅBRØD, SØTT & SNACKS Grove surdeigsrundstykker Surdeigsgrissini Fougasse Klassisk surdeigsfocaccia Kanelsnurrer på surdeig Hveteboller på surdeig Kardemommesnurrer Safransnurrer med vaniljefyll Knekkebrød av restesurdeig Salte surdeigskjeks Fullkornknekkebrød Julekjeks
TOAST MED PÅLEGG Caprese toast Avokadotoast med syltet rødløk Toast Marghereta Grilled cheese på surdeigsbrød Sjokoladepålegg på surdeigsbrød Grønnkåltoast Italiensk toast Toast med spirer og villaks Glemt brød med vaniljeis
Hjemmebakt er aller best Å bake med surdeig er en eldgammel teknikk og har gitt mennesker brød på bordet gjennom tusener av år. Her er det surdeigstarteren som er hevemidlet, og ikke gjær som man ofte bruker nå til dags. En surdeigstarter lager du enkelt på kjøkkenbenken hjemme. Alt du trenger er mel og vann.
Surdeigskolen helt foran i boka, geleider deg kyndig og enkelt gjennom alle stegene frem til din helt egen hjemmelagde surdeigstarter. Neste kapittel byr på alle mønstrene, med anbefalte redskaper og smarte teknikker.