Carmine street (Innbundet)

kriminalroman

Forfatter:

Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 273
Forlag: Piratforl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: Maskarna på Carmine Street
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788281432413
Kategori: Krim og spenning
Omtale Carmine street
Erik og Winnies fire år gamle datter forsvinner. Erik ser henne løpe mot en bil utenfor familiens hage, så er hun borte. Etter sytten måneder med resultatløs leting, bestemmer ekteparet seg for å flytte langt vekk, til Carmine Street i New York. Der møter de spåkvinner, mystiske uteliggere, en pensjonert privatdetektiv og hverandre på underlige, nye måter. Datterens forsvinning viser seg også å ha gåtefulle forbindelser med ekteparets nye hjemland. Øya Manhattan ved Hudsonelvens munning er trolig verdens tettest befolkede område. Her finnes flere historier og beretninger enn noe annet sted. Carmine Street er en av dem. Carmine Street er en frittstående roman.

Til toppen

Andre utgaver

Carmine street
Bokmål Lydbok-CD 2010
Carmine street
Bokmål Nedlastbar lydbok 2014
Carmine street
Bokmål Heftet 2009
Carmine street
Bokmål Ebok 2010
Om forfatter Håkan Nesser

Håkan Nesser (født 1950) har hatt stor suksess i Sverige og Norge med sine bøker om førstebetjent Van Veeteren og hans medarbeidere, og den såkalte Barbarotti-kvintetten. Som kritikerrost krimforfatter har han mottatt flere anerkjente priser, blant annet den høythengende prisen Glassnøkkelen for Skandinavias beste kriminalroman (Carambole). I sine bøker trenger forfatteren inn i menneskesinnet for å utforske vår atferd. Spørsmålet er ikke hvem som gjorde hva, men hvorfor! Det er alltid en årsak til forvridd logikk og bisarre handlinger.

Til toppen

Utdrag

Jeg skjønner at hun lever. Nå skjønner jeg det endelig.
Jeg velger å unngå temaet. Det er ikke første gang Winnie kommer med påstander av denne typen, og min vanlige reaksjon er å ligge lavt. Ofte, men ikke alltid, lar hun saken ligge, og det er sjelden jeg kan avgjøre om hun tolker min manglende interesse som ren og skjær skepsis. At jeg umyndiggjør henne. At det er derfor saken blir liggende.
Jeg er heller ikke klar over hvor mye min skepsis i så fall betyr for henne. Antagelig nokså lite hvis det er en levende Sarah som ligger i den andre vektskålen. Doktor Vargas rådet meg til ikke å komme med for mange kritiske spørsmål overfor Winnie; han understreket det både da hun ble utskrevet fra sykehuset og den siste gangen vi møttes, en ukes tid før vi flyttet hit. Jeg husker det granskende og litt skjelmske blikket hans: Du skjønner hvordan dette ligger an, ikke sant? Du vet hvordan du må håndtere henne hvis dere skal klare dere gjennom dette?
Ikke konfrontere. Ikke utfordre. Jeg tolket ham slik. Ikke prøve å få min kone til å innse at vi høyst sannsynlig har mistet Sarah for alltid. En tynn strime av håp kan holde et menneske i live lenger enn vi vanligvis forestiller oss. I de fleste tilfeller helt frem til den naturlige avslutningen.
Like sant er det naturligvis at uvissheten er verre å leve med enn alt annet. Det finnes ulike slags sannheter, og hver og en får finne den han eller hun best holder ut med.
«Jeg vil at du skal se på det jeg har malt,» sier hun uventet da jeg kommer ut fra badet. «Jeg tror jeg har fanget alt helt som det skal være, men du må hjelpe meg med det siste.»
Hun har allerede hentet lerretet ned fra hemsen, nå snur hun det frem og plasserer det på en av kjøkkenstolene. Tenner en spotlight og retter den mot bildet. Jeg har vært forberedt, men kan likevel ikke verge meg mot det sterke uttrykket i det.

Til toppen