Dødens sirkel (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202330132
Kategori: Krim og spenning
Omtale Dødens sirkel

En tankevekkende spenningsroman

Dette er Chris Tvedts femte roman i den kritikerroste serien om bergensadvokaten Mikael Brenne. Denne gangen er den sympatiske, men rufsete advokaten i vanskeligheter. Store vanskeligheter. Og når ingen andre strekker frem en hjelpende hånd, kommer Synne på banen. Hun som Mikael en gang sviktet så grovt, og som forlot advokatkontoret i fullt sinne. Nå blir hun hans reddende engel.

Velkommen til virkeligheten!

Verden er snudd på hodet for Mikael Brenne, og han så alt fra et nytt og annerledes perspektiv. Forskjellen på å være forsvarer og siktet i en straffesak var mer grunnleggende enn han hadde tenkt seg. Det var en temmelig urovekkende opplevelse. Han var blitt kjørt til tinghuset tidlig om morgenen. Siden hadde han sittet på ventecelle i kjelleren. Ingen hadde fortalt ham noe, og ingen svarte på spørsmålene hans. De hadde bare lukket og låst celledøren foran ansiktet hans. Og dermed ønsket ham velkommen til virkeligheten!

Mikael Brenne sjakk matt?

Sympatiske og rufsete Mikael Brenne er i trøbbel. Noen vil kvitte seg med ham. Så dukker hans gamle venn og kollega Synne opp og sammen gjenopptar de et gammelt dobbeltdrap. Utrolig nok tyder mye på at de to sakene kan ha en sammenheng.

Som forsvarsadvokat fikk Chris Tvedt se innsiden av rettssystemet. Som forfatter viser han oss den. Av og til hender det at noen blir dømt for noe de ikke har gjort, og at de som står bak det, vet det. Men er dette tilfellet i Dødens sirkel? Kan Aron Søvik være offer for et justismord? Og hva har det med komplottet mot Mikael Brenne å gjøre? Trådene er mange og løse, og Tvedt fletter dem sammen til en spennende og intens story som aldri slutter å overraske.

Verden snudd på hodet
Mikael Brenne forsvarer Grekeren, som er hallik, smugler og heler i én og samme person. Grekeren er avslørt av sin egen regnskapsfører, og så blir kjæresten til regnskapsføreren banket opp av en gammel kjenning av politiet. Han hevder å ha fått oppdraget av Mikael Brenne, og Brenne arresteres. Verden er snudd på hodet. Spørsmålet er hvor stort fallet til Mikael Brenne vil bli. Og hvem som står bak.

Mikael Brennes fall
Så dukker hans gamle venn og kollega Synne opp. "Jobb for meg, Mikael," sier hun i all sin kvinnelige storhet, og Mikael tar fatt på gjenopptakelsen av en eldgammel drapssak. Sakte, men sikkert vokser den gamle ærgjerrigheten frem. Mikael oppsøker mannen som hevder han fikk oppdraget av Brenne, og besøket ender med en tragedie. Brenne er satt sjakk matt. En ensom rytter. En ytterst umoralsk eksadvokat. Tror alle. Bortsett fra Brenne selv. Det er tid for å ta igjen. Begynne å slå tilbake. Problemet er bare: mot hvem?

Drar til forlatte Vestøy
Den gamle drapssaken fører ham til Vestøy. Med sine skifergrå knauser og bratte klipper, skjeve gamle trebrygger, rekker av små naust, noen få hus som ser forlatte og forfalne ut, og et par sjarker på svai. Dit kommer han med en koffert full av saksdokumenter, nesten som en Pandoras eske, full av det lille samfunnets sorger og ulykker. Øverst i gaten i det bilfrie samfunnet, på Vestøy Kafe, tar han inn og fortaper seg i vertinnen, Magda, som etter hvert gjengjelder hans sårbare behov for nærhet.

Tvedts krimformel
Ta en dose amerikansk krim i beste Tvedt-stil. Bland den med noen dråper intrikat krim. Tilsett herlige skjønnlitterære avsnitt fra dramatisk vestlandsnatur. Krydre så med flere løse tråder enn vanlig og la mysteriet heve seg over et par hundre sider. La Mikael Brenne sprelle i garnet uten sjanse til å forsvare seg, før han løser de to sakene i ulogisk rekkefølge. Til slutt lar du rettferdigheten skje fyldest og kabalen gå opp, så du kan senke skuldrene.

Takk til radarparet Tvedt & Brenne. Dette er krim av høy klasse. Det er bare én ting å gjøre: Kryp opp i godstolen og nyt smaken av en komplett kriminalroman!

Til toppen

Vinner av Rivertonprisen 2010

Andre utgaver

Dødens sirkel
Bokmål Heftet 2011
Dødens sirkel
Bokmål Ebok 2010