Bling (Innbundet)

roman

Forfatter:

, Jonas Bjørnebye (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 510
Forlag: Kontur
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bling
Oversatt av: Bjørnebye, Jonas
ISBN/EAN: 9788299768726
Kategori: Romaner
Omtale Bling
Bling er romanen om ungjenta Mimi Jean, som drar fra landsbygda for å prøve seg som artist i New York. Den talentfulle og naive sangerinnen blir snart plukket opp av Lamont Jackson, direktøren for Triple Large Entertainment, som leter etter en ung artist han kan forme til sin egen superstjerne. Møtet med New Yorks mannsdomminerte hiphop-industri snur raskt Mimis verden på hodet.
Boken drives frem av velutviklede karakterer som Lena Whitaker, den bortskjemte advokatdatteren, Vanessa de la Cruz, Lamonts kokainavhengige svigersøster og tidligere supermodell, Daryl, den sjalu og tilsidesatte a&r-assistenten som egentlig vil slå seg opp som produsent, og artistkolleger som gangsterrapperne Flo$$, Radickulys og mc Grimy.
Erica Kennedy som i mange år jobbet som journalist for magasiner som US Weekly, Vibe, og In Style har brukt sine egne erfaringer med virkelige personer til å innspirere mange av personene i boken. Er Lena inspirert av Nicole Ritchie? Er Mimi virkelig Beyoncé? Er Lamont Jackson Sonny Mottola eller Puff Daddy? Er den aldrende supermodellen Vanessa de la Cruz i virkeligheten Naomi Campell.

Bling gir et innblikk i den amerikanske hiphop-industriens mørke bakside, en bransje der det eneste som teller er penger, berømmelse og utseende.
Erica Kennedy har skrevet en skarp, morsom og underholdende bok med sterke personskildringer av bøllete rappere, bortskjemte supermodeller og grådige direktører.

Bling, som debuterte på New York Times bestselgerliste, er skrevet i en stil som vil fenge, og handlingen har et driv som vil gjøre det vanskelig å legge boka fra seg.

Til toppen