Serena (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

, Halvor Kristiansen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 364
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sweet tooth
Oversatt av: Kristiansen, Halvor
Serie:
ISBN/EAN: 9788205463332
Kategori: Romaner
Omtale Serena
I Serena utforsker Ian McEwan forbindelser mellom forfatterliv og roman. Det er også en bok om den kalde krigen. Og om kjærlighet - og hvor blind den kan gjøre.

Gjennom sin mer enn tre tiår eldre professorelsker rekrutteres Cambridge-studenten Serena Frome til en stilling i MI5. Året er 1972. Den kalde krigen er på langt nær over. Storbritannias legendariske etterretningstjeneste er fast bestemt på å styre den intellektuelle diskusjonen gjennom å støtte forfattere hvis politiske standpunkt sammenfaller med regjeringens. Serena skal sørge for å oppmuntre østblokkritiske skrivetalenter. Operasjonen får dekknavnet «Søtmons».
Serenas lidenskap i livet er litteratur, og hun er den perfekte kandidaten til å infiltrere kretsen rundt den unge aspirerende forfatteren Tom Haley. Men hun gjør jobben litt for godt. Først forelsker hun seg i tekstene hans. Deretter forelsker hun seg i mannen. Snart blir han vellykket heltidsforfatter, uvitende om at han er finansiert av etterretningen.
Hvor lenge kan Serena holde oppdraget hemmelig? Hvor lenge kan hun skjule sin egentlige identitet? For å finne svar på spørsmålet må Serena bryte etterretningstjenestens regel nummer en: ikke stole på noen.

Til toppen

Andre utgaver

Sweet tooth
Engelsk Heftet 2013
Serena
Bokmål Innbundet 2013
Serena
Bokmål Ebok 2013
Serena
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013

Flere bøker av Ian McEwan:

Bøker i serien