Solskinn og død av Bjørn Godøy (Ebok)
Ebok

Solskinn og død (Ebok)

nordmenn i kong Leopolds Kongo

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.86 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243008564
Omtale Solskinn og død
Den europeiske imperialismen formet dagens verden, uten at nordmenn deltok i de tte kappløpet. Men hvor uskyldige var vi egentlig?

Solskinn og død forteller historien om nordmenn i den mest beryktede kolonien av dem alle, Kongostaten. Nesten .200 nordmenn lot seg verve av kong Leopold .2. av Belgia til dette spektakulære og svært brutale prosjektet.

Norske myndigheter støttet dem som best de kunne. Men historien om de norske kongofarerne handler ikke bare om terror og drap. Den handler også om dypt menneskelige opplevelser: møtet med fremmede kulturer, vanskene ved det å jobbe i en franskspråklig koloni, kongofarernes angst for å bli rammet av det dårlige ryktet som etter hvert omga Kongostaten.

I denne boka fremstår de norske kongofarerne som mennesker av kjøtt og blod. De er levende beskrevet i deres hang til flatfyll, deres problemer med det franske språk og sans for lange utmarsjer i Guds frie natur - de var umiskjennelig norske.
Bjørn Godøy er cand. philol. i historie. Han har tidligere jobbet med dokumentarfilm, blant annet som manusforfatter på tv-serien "På jakt etter Paradiset" om Thor Heyerdahl.

Til toppen

Andre utgaver

Solskinn og død
Bokmål Innbundet 2010

Flere bøker av Bjørn Godøy: