Soppboka (Spiral)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Spiral
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 346
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202581442
Kategori: Kosthold og trening og Natur og friluft
Omtale Soppboka

Soppelskere har ofte sine helt spesielle og hemmelige soppsteder. Det er ikke alle som vil avsløre hvor kantarellene kommer årvisst, eller hvor det er sjanser for å finne flotte steinsopper. Du kan også lete fram dine steder, men først må du lære deg kjennetegnene på de enkelte matsoppene.

Soppboka er en brukervennlig og nyttig bok for alle som vil lære noe om sopp. Sopper som er gode matsopper, sopper som er velegnet til farging av garn og tekstiler, og sopper som er giftige – alle er de nøyaktig beskrevet i boka. Av gode matsopper har vi 150–200 forskjellige arter, men de virkelige delikatessene er færre. For virkelig å ha glede av soppsanking er det nyttig å kjenne til artenes typiske voksesteder og ikke minst, når de dukker opp.

I boka er soppene inndelt etter grupper som gjør det enkelt å finne fram. Det gis en generell beskrivelse av de ulike gruppene og slektene slik at du som soppsanker får en bedre innsikt i det spennende soppriket. Alle farlige giftsopper i Norge er med, og for hver enkelt får du nødvendig informasjon om forgiftningsforløp og forholdsregler.

Til toppen