Spillet om Gaza (Innbundet)

Krigerne, smuglerne og aktivistene

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 298
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202394417
Omtale Spillet om Gaza

”Det er et spill”, sa Abu Hamid og lo. ”Israel ønsker ikke å sette i gang en stor krig, slik som den siste krigen. Og vi vil ikke ha noen krig på dette tidspunktet.”

En småbarnspappa leder en spesialenhet i Hamas’ militante avdeling. En mor oppdrar barna sine til å ofre seg som martyrer. En ung aktivist utfordrer myndighetene og den konservative befolkningen. En smugler tjener seg rik på å grave underjordiske tunneler. Disse fire personene danner utgangspunktet for en fortelling om den økonomiske, militære og politiske kampen om Gaza, et lite landområde som skaper nyheter over hele verden. Gazastripen er en arena for verdenspolitikk der land fra Norge til Iran utspiller sine interesser. Rammet inn av militærsoner bor et folk som vet at samfunnet deres når som helst kan eksplodere.

I denne boken kommer vi på innsiden av Gazas skjulte og innflytelsesrike miljøer. Vi blir med ned i tunnelene mellom Gaza og Egypt, i begravelsen til en våpensjef og hjem i stua til en av Hamas’ mest fremtredende kvinner.

Til toppen

Andre utgaver

Spillet om Gaza
Bokmål Ebok 2013
Spillet om Gaza
Bokmål Heftet 2014