Sykkelen (Innbundet)

del for del

Forfatter:

Matt Pagett (Illustratør) Neal Grundy (Illustratør) Irene Inman Tjørve (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 192
Illustratør: Pagett, Matt og Grundy, Neal
Forlag: Pegasus
Språk: Bokmål / Nynorsk
Originaltittel: The bike deconstructed
Oversatt av: Tjørve, Irene Inman
ISBN/EAN: 9788244201537
Omtale Sykkelen
Etter et mellomspill i privatbilens skygge er sykkelen igjen solid plantet både i folks bevissthet og hos transportplanleggere - mens kineserne bytter ut sykkelen med mopeden, tar vi europeere i økende grad pedalene fatt. Hvert år siden år 2000 har det blitt solgt flere sykler enn biler i Europa, med Norge på tredjeplass. Ikke bare gjør flere og flere nordmenn unna hverdagstransporten på sykkelsetet. Landeveissykkelen opplever også en renessanse både som trenings- og fritidssyssel.
En metallramme, to hjul, setet, styret, bremser og gir - ved første øyekast ser en sykkel ganske enkel ut, og ikke så veldig forskjellig fra for 100 år siden. Likevel, hvis en plukker en moderne sykkel fra hverandre, så ender en opp med to hundre deler som alle har gjennomgått en rivende utvikling, ikke minst de siste tiårene.
Med bistand fra norske sykkelspesialister, særlig sykkelverkstedleder Johan Brox, er denne boka også et betydelig bidrag til kunnskapsutvikling og gjenoppliving av norske faguttrykk, i en verden som hundretusener av nordmenn er så fascinert av.

Til toppen