Syrinpikene (Innbundet)

Forfatter:

Børge Lund (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lilac Girls
Oversatt av: Lund, Børge
ISBN/EAN: 9788202532567
Omtale Syrinpikene
Tre kvinner står i sentrum av denne historien fra andre verdenskrig: Caroline, som jobber på det franske konsulatet i New York, Kasia, en polsk tenåringsjente som trekkes stadig dypere inn i rollen som kurér for undergrunnsbevegelsen, og den unge og ambisiøse tyske legen Herta. Disse tre kvinnenes liv blir koblet sammen når Kasia blir sent til Ravensbrück, den beryktede konsentrasjonsleiren for kvinner.

Til toppen

Andre utgaver

Syrinpikene
Bokmål Ebok 2017
Syrinpikene
Bokmål Heftet 2017
Syrinpikene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Anmeldelser Syrinpikene

Dette er sterk kost, og historien er sann. Jeg imponeres av hvordan forfatteren balanserer elegant mellom det vonde og det vakre.
Liv Gade, Familien

"Syrinpikene" er en vakkert skrevet, engasjerende, ofte sjokkerende og hjerteskjærende roman. Men det er også - eller kanskje mest av alt - en særdeles kraftig og viktig roman, også viktig for vår tid!(...)Dette må være en av de beste romaner om holocaust jeg har lest!
Beate Ellingsen, Heartart

Martha Hall Kelly har skrevet en sterk og bevegende historie om kvinnelig mot, vennskap og utholdenhet
Elin Brend Bjørhei, Bokelskerinnen

«Dyp, rystende og grundig (…) den beste boken jeg har lest i løpet av hele året.»
Jamie Ford, forfatter av "Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt"

«Inspirert av faktiske hendelser og personer som har levd, har Martha Hall Kelly vevd sammen historiene til tre kvinner under andre verdenskrig som viser tapperheten, feigheten og ondskapen som fantes. Dette er en del av historien – kvinnehistorien – som aldri må bli glemt.»
Lisa See, forfatter

«Kelly gjenskaper livet i Ravensbrück på en svært overbevisende måte.»
Kirkus Reviews

En overbevisende debutroman (…) Denne pageturneren viser hva sivile ble utsatt for i løpet av krigen, og i tillegg får vi Kellys levende beskrivelser av hendelsene og hennes storartede karakterer.
Publishers Weekly

«Svært gripende og minneverdig. Denne imponerende debuten burde appellere sterkt til lesere som likte Kristin Hannahs Nattergalen og Anthony Doerrs Alt lyset vi ikke ser.»
Library Journal (starred review)

En sterk historie for alle typer lesere. (…) Martha Hall Kelly gir oss et direkte glimt inn i en av historiens mest skremmende hendelser. (…) Jeg ble rørt til tårer.
San Francisco Book Review

«En fengslende pageturner (…) "Syrinpikene" tilhører den nyskapende kategorien skjønnlitteratur som ser på historien på nytt fra et kvinnelig ståsted. Den er klok og tankevekkende i tillegg til at den er en god, gammeldags fortelling.»
Fort Worth Star-Telegram

Hjerteskjærende (…) "Syrinpikene" gir innsikt.
People

Til toppen