Tankens forbannelse (Heftet)

et essay

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 158
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230017104
Omtale Tankens forbannelse
Stian Sørlie er født i 1928. Han er jurist, startet sin karriere i UD og har mange år bak seg som advokat og dommer i Oslo og sorenskriver på Vest- og Nordvestlandet. I 9 år jobbet han som teaterarbeider i Oslo, der han også har virket som litteratur- og teaterkritiker.
Han har først og fremst vært produktiv som dramatiker med 14 oppførte skuespill, flere av dem med stor suksess, ikke minst Eksperiment som hadde urpremiere på Oslo Nye Teater i 1970 og som ble solgt til 4 institusjonsteatre og spilt av nærmere 20 frie grupper. Hans sist oppførte stykke - Spor i stein III - ble oppført i Middelalderparken for 200 000 mennesker under byjubiléet «Oslo 1000 år» i mai 2000. Utenfor Norges grenser har Stian Sørlies dramatikk vært spilt i Finland, Sverige, Danmark, Nederland og USA.
Stian Sørlie har tidligere utgitt 7 essaysamlinger. Erupsjon som kom i 1972, utløste ovasjoner fra anmelderne:
«Dristig og rammende», et «fremragende skrift», «ganske enestående» var deres dom, og forfatteren ble i VG utropt til «en elegant stilist og vesentlig nytenker».
Dette essayet tar sitt utgangspunkt i menneskets mentale todeling i tanke og følelse, og problemene som oppstår ved at disse to mentale tilnærmelsene til virkeligheten ikke alltid samarbeider.

Til toppen

Flere bøker av Stian Sørlie: