Tårn (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202431020
Omtale Tårn

Oslo, høsten 1944. Krigen går mot slutten, og motstandsbevegelsen har trappet opp kampen mot det tyske okkupasjonsregimet. Bygninger blir sprengt, ledende nazister blir bortført eller skutt på åpen gate.

Erik Fjeld arbeider på grunnplanet i motstandsorganisasjonen H7, da han en dag blir valgt til å erstatte en av De fem i organisasjonens hemmelige ledelse. Fjeld oppdager snart at alt ikke er som det burde være i H7-ledelsen.

En natt er han vitne til at en ung kvinne blir myrdet, og snart er han viklet inn i et komplott som først når sitt klimaks da kong Haakon 7. kommer tilbake til Norge etter krigen.

EN FORRYKENDE ANDRE VERDENSKRIG-THRILLER!

"Stilig, lekende og kunnskapsrikt om motstandsbevegelsens kamp mot okkupasjonsmakten."
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Frydefull lek med krigens rekvisitter."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Tårn er skremmende, og Rougthvedt holder leseren i et stramt grep. Men det er hans kunnskaper om tilstanden i Norge under andre verdens krig, som imponerer mest.(...) Det blir aldri for mye informasjon, personene blir aldri statiske og forfatteren evner å konvertere sin historiske kunnskap til brikker i et klassisk og sannsynlig krimdrama."
Terningkast 5. Eskil Skjeldal, Telemarksavisa

"Underholdende hele veien."
Ingvar Ambjørnsen, VG

"Spesielt spenstig for dem som interesserer seg for 2. verdenskrig. Men morsom for andre også. Særlig den kongelige vrien. (...) Vi leser gjerne en slik type thriller en gang til."
Helge Ottesen, Varden

"(...) forfatteren klarer å gjenskape fortidas atmosfære, dens språk, dens verdensanskuelse og dens omgangsformer. (...) Rougthvedt skriver gode dialoger og skildrer mange fine karakterer. Han lykkes i å gjenskape et Oslo du tror på."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Til toppen

Andre utgaver

Tårn
Bokmål Ebok 2013
Tårn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Bernt Rougthvedt: