Teater som betyr noe (Innbundet)

hendelse, tenkning og tilbud

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 259
Forlag: Vidarforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279904847
Omtale Teater som betyr noe
Høsten 2013 holdt Drude von der Fehr og Siren Leirvåg en fel.les forelesningsrekke under tittelen «Drama og drama.turgi fra 1980 til i dag», rettet mot bachelorstudenter fra litteratur.vitenskap og teater.vitenskap ved Universitetet i Oslo. Gjennom et utvalg tekster fra perioden, ville de undersøke på hvilken måte samtidsdramatikken dreier seg om det store erkjennelsesteoretiske spørsmålet: «Hva er det som står på spill for mennesket i dag?»

Nettopp tekster skrevet for teatret, og teatrets måte å kommunisere med sitt publikum på, er spesielt egnet for å gi mulige svar på hva som er tidens viktigste innsikt og erfaring. Dramaturgiens enestående evne til å være aktivt handlende, kan hjelpe oss alle med å oppleve og forstå vår egen tid.

Denne boken er en spennende dialog om teater og dramatikk - det er en utfordrende samtale mellom to tildels svært ulike fag, der ulike uttrykksmåter i de forskjellige mediene, dramatikk og iscenesettelse på teatret, leder til en teoriutvikling som viser seg å få mer enn akademisk betydning.

Til toppen

Flere bøker av Drude von der Fehr og Siren Leirvåg: