Tøff pappa (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202377977
Omtale Tøff pappa

I denne boka forteller Alex Rosén om sine tanker om papparollen og sine opplevelser som far. Her får du se nye sider av Alex gjennom mange tankevekkende historier og morsomme opplevelser.

Vi får et tilbakeblikk på Alex´ barndom som da han hoppet ned fra et tre, for han kunne jo fly – trodde han selv i hvert fall. Vi får også høre hverdagshistorier om bleieskift, foreldremøter og viltre påfunn fra de to sønnene. Denne boka er som Alex selv: morsom, crazy, klok og reflektert.

Boka er skrevet i samarbeid med Marianne Blindheim Eriksen.

Til toppen

Utdrag

«Som 12-åring klatra jeg opp på en fjellknaus på Kjelsås. Jeg stoppa opp og så ut over byen, helt borte i mine egne tanker. Da jeg skulle klatre videre, så jeg at det var ekstremt bratt. Jeg hadde ikke noen mulighet til å klatre verken opp eller til siden, og ned gikk det i hvert fall ikke. Plutselig begynte mosen jeg sto på å skli. Det gikk fortere og fortere. De glatte Aurlandsskoene mine bremsa ikke i det hele tatt. I siste sekund fikk jeg feste med den ene foten i en liten stein helt ute på kanten, trettifem meter over bakken. Den lille steinen var det eneste som hindra meg i å bikke over kanten og lande i asfalten langt der nede med et klask. Død!
 
En hysterisk dame ropte ut av vinduet at jeg måtte sitte helt stille, og hun skrek inn i telefonrøret mens hun veiva med armene. Jeg turte selvsagt ikke annet enn å sitte helt i ro. Naboene kom til, og barna i gata nedenfor stimla sammen. Alle sto de der og så opp på meg. Til slutt kom brannvesenet og kjørte en stige opp mot meg i full fart. Da den traff fjellet, løfta jeg foten uten feste og plasserte den på det øverste trinnet. Samtidig klatra en brannmann oppover stigen med raske steg for å ta imot meg. Idet han kom opp og møtte blikket mitt, rista han oppgitt på hodet. Han var både bekymra og streng i ansiktet: «Jaså, er det deg igjen», sa han og viste til gårsdagens utrykning. Jeg og en kompis hadde tent på tannlegens hekk. Den brant helt ned …
 
«Ja. Alex Rosén. Født 11. mars 1968. 12 år», svarte jeg og klatra fornøyd ned mens jeg kjente blikkene fra alle folka på bakken. Jeg hadde overlevd. Tøft!»

Til toppen

Om forfatter Alex Rosén

Alex Rosén (1968- )

Han er mest kjent som programleder, oppdager og deltaker i en rekke tv-programmer, blant annet Berserk mot Nordpolen, Folk i farta, Norske talenter og Melodi Grand Prix Junior. Han er også kjent som soloartist og vokalist i flere band, blant annet Go-Go Gorilla.

Men Alex har mange andre sider. Han er også pappa til to små gutter, og i boka Tøff pappa deler han sine tanker om papparollen med oss.

Til toppen