Triangel (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202390419
Omtale Triangel

Når fortiden innhentes

Elli er permittert fra Oslo-politiet etter et utmattende oppdrag i Afrika. Men hun greier ikke å sitte i ro, og bestemmer seg for endelig å etterforske det 16 år gamle drapet på søsteren Anne, der morderen aldri ble tatt. Samtidig blir en mann skutt i Ekebergtunellen, og Ellis kollega Jan Nereng tar saken. Jo mer kollegene etterforsker på hver sin kant, desto farligere blir situasjonen for begge to. Kan de ulike sakene henge sammen? Er Annes ukjente drapsmann fremdeles aktiv?


Kynisk dopliga

Jakten på søsterens drapsmann fører Elli både bakover i tid, men også inn i nåtidens kyniske underverden. Samtidig viser det seg at Nerengs sak peker mot en thailandsk dopliga som har levd under politiets radar i mange, mange år.

Så blir en mann myrdet på bestialsk vis der drapsvåpenet har en merkelig halvmåneformet form og et sylskarpt blad. Oslo-politiet har aldri sett noe lignende.

Norsk-thailandsk politietterforsker
Ellis fulle navn er Elisabeth Sunee Rathke. Hun er en energisk, selvsikker egenrådig norsk-thailandsk politietterforsker. Hennes flotte og sportslige søster ble funnet torturert, mishandlet og død i et skogholt utenfor Oslo med rester av amfetamin på T-skjorta. I alle disse årene er det noe som har skurret for Elli i søsterens uoppklarte drapssak, og når hun nå har tid til selv å dykke ned i saken, finner hun raskt ut at mye ikke stemmer. Har den pensjonerte halvrasistiske politimannen egentlig gjort jobben sin skikkelig da han etterforsket drapet på Anne?

Samarbeid i skjul
Når Jan Nereng på sin side får et brutalt drap i fanget, savner han sin virksomme kollega Ellis kloke hode og multietniske erfaringsbakgrunn. Sporene i Nerengs etterforskning fører ham mot en svært lukket underverden som ingen av politiets radarer har fanget opp. Den thailandske dopligaen har forgreininger langt ut over Norges landegrenser. Ellis thaibakgrunn skal vise seg svært nyttig, men Nereng og Elli er nødt til å samarbeide i skjul siden Elli er permittert. Etter hvert som de etterforsker og sporene peker mer og mer i samme retning, vokser også følelsen av at de er inne på en farlig vei. Svært farlig. Det er en kjent sak at for narkotikahandelens kyniske bakmenn er penger verdt mye mer enn mennesker …

Svært troverdig
Triangel er Eystein Hanssens tredje frittstående krimroman med Elli og Nereng i hovedrollen. Han har tatt både lesere, bokhandlere og anmeldere med storm. Hanssen har blitt nominert til bokhandlerprisen hele to ganger! Det er vel fortjent. I Triangel har han et driv og en spenning som nagler deg fast til sidene gjennom hele boka. Han har en usedvanlig styrke som krimforfatter der han har utviklet et omfattende intrikat plott med internasjonale forgreininger mot Asisas store narkotikaeksport. Ikke bare er det lærerikt med mye kunnskap om Thailands nære naboland Burmas mørke fortid og brutale historie, men det er også svært troverdig. Hanssen porsjonerer ut kunnskapen og detaljene med en eleganse og selvsikkerhet som hele veien gir et svært engasjerende spenningsdriv. Dette er både underholdende, klokt og actionpreget!

Klok hovedperson
Hanssen har skapt en utradisjonell hovedperson og leseren simpelthen elsker henne! Hun er tøff, hun er klok, og hun er sårbar – noe som gjør at det aldri er kjedelig å følge henne og den herlige hunden hennes Zenith. Hun er rett og slett skikkelig kul, og hun er et friskt pust blant krimlitteraturens mange mannlige helter. Hun framstår så ekte og interessant at lesernes tilbakemeldinger går ut på at de bare gleder seg til å følge henne videre.

For Eystein Hanssen selv er Elli blitt svært levende: Han sier blant annet: «Først var hun en karakter, en jeg tenkte på som oppdiktet. Men nå er det som om jeg kjenner henne, som om hun er en ekte person. Jeg tar meg ofte i å tenke på hvordan hun ville handlet i den og den situasjonen. Hun er litt utålmodig og bråkjekk, og det liker jeg.»

Til toppen

Andre utgaver

Triangel
Bokmål Ebok 2012
Triangel
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Triangel
Bokmål Heftet 2013
Triangel
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Eystein Hanssen:

Anmeldelser Triangel

«Eystein Hanssen blir en stadig bedre krimforfatter.»
- Dagbladet

«Et omfattende intrikat plott ( ... ) historien oppfattes både troverdig og spennede»
Dagbladet

«Ber om å bli filmatisert. Eystein Hanssen har på kort tid klart å etablere seg blant Norges beste krimforfattere. Han gjør mye research, som gjør at det han skriver føles ekte. Handlingen er uten dødpunkter og vi drives hele tiden fremover i spenning. Tilsynelatende vanlige banale ting har en overraskende sammenheng. «Alt henger sammen med alt» som Nereng sier. Hanssen er spesielt god på heftig action og bøkene hans simpelthen ber om å bli filmatisert.»
Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad 

«Sterk og spennende dramaturgi.»
- Haugesunds avis

«Ber om å bli filmatisert»
- Oppland Arbeiderblad

Til toppen