Utholdenhetstrening (Heftet)

Forskning og beste praksis

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202419257
Fag: Idrettsfag, Kroppsøving
Nivå: Akademisk
Omtale Utholdenhetstrening

God utholdenhet er av stor betydning for prestasjonsevnen i mange idretter. I denne boken kombineres teorigrunnlag for utholdenhetstrening med praktisk erfaring fra elitenivå i flere utholdenhetsidretter. En rekke tidligere og nåværende toppidrettsutøvere har gjort sin trening tilgjengelig, og i boken får vi innsikt i treningen til følgende suksessfulle utholdenhetsutøvere: Bente Skari, Anders Aukland, Tora Berger, Hanne Staff, Gunn Rita Dahle Flesjå, Thor Hushovd, Ingrid Kristiansen, Grete Waitz, Vebjørn Rodal, Henrik Ingebrigtsen, Susanne Wigene, Marius Bakken, Kirsten Marathon Melkevik, Karl Johan Rasmussen, Bjørnar Ustad Kristensen og Stine Larsen.
De forskningsbaserte artiklene er skrevet av noen av Norges fremste idrettsforskere.

Artiklene gir oppdatert kunnskap om treningsmetoder, mental trening, formtopping, høydetrening og fysiologiske tilpasninger av utholdenhetstrening. Topptrenere som Atle Kvålsvoll, Johan Kaggestad, Fredrik Aukland og Arild Jørgensen har bidratt med fagartikler om beste praksis. Artiklene gir innsikt i hvordan trening må planlegges og gjennomføres over tid for å sikre en optimal prestasjonsutvikling.

Boken passer for alle som jobber med utholdenhetstrening innenfor idrett, i treningssenterbransjen og skoleverket. Rådene er godt egnet for idrettslærere, trenere og utøvere som ønsker mer kunnskap om talentutviklingsprosessen og trening på elitenivå.

Til toppen

Flere bøker av Eystein Enoksen, Leif Inge Tjelta og Espen Tønnessen:

Du vil kanskje også like