Oppskrift fra "Desserter" av Elin Vatnar Nilsen

Lag dessert i fine påskefarger

Det er ikke mye som skal til før noe kan kalles dessert. Denne er laget av hverdagslige ingredienser: havregryn, yoghurt og appelsin og er bare pimpet litt opp for å gjøre den ekstra god og staselig. Blir paien stående mer enn et par dager, vil grynene trekke til seg all fuktighet. Den smaker derfor best samme dag den er laget.

Yoghurtdessert med havre og sitrus

TIL CA: 6-8 PERSONER

Bunn:

4 dl havregryn

100 g smør, smeltet

4 ss sukker

1/2 dl vann

Fyll:

3 plater gelatin

1 dl presset appelsinsaft (eller juice)

50 g honning

350 g gresk yoghurt (eller annen youghurt)

 

2-3 appelsiner

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene til bunnen og klem den ut i en paiform på ca. 24 cm i diameter.
  2. Stek bunnen på 200 grader i 15-20 minutter til den har gyllen farge, og avkjøl.
  3. Legg gelatinplater i kaldt vann.
  4. Klem saften ut av ca. 1 appelsin, slik at du får 1 dl saft. Klem ut vannet av gelatinplatene og ha dem i appelsinsaften. Ha i honning.
  5. Varm blandingen til gelatinen er helt smeltet.
  6. Ta av litt av yoghurten og bland inn den varme blandingen.
  7. Hell alt sammen inn i resten av yoghurten og hell i den helt avkjølte bunnen. Sett bunnen kaldt.
  8. Skjær appelsinskallet med kniv og skjær appelsinene i skiver. Legg på rett før servering.

De beste dessertene - enkle og ujålete

Desserter

Dessertmagi til hverdags og fest 
Middagen på en tirsdag er akkurat ferdig. Du er mett, men det hadde vært godt med en søt avslutning. Ikke for søt og ikke for vanskelig, men akkurat det lille ekstra som gjør at du kjenner at «dette var et godt måltid». I den nyeste boka til Elin Vatnar Nilsen finner du akkurat det, godt forklarte oppskrifter på alle de enkle og gode, og egentlig litt sunne hverdagsdessertene, som smuldrepai med blåbær, jordbærdessert i glass og Elins superenkle epledessert.

Vårtilbud!

Alle kan bake

Alle kan bake kremfylte fastelavnshorn

Ujålete og enkel bakebok som hjelper deg å lykkes med alle kakeklassikerne.

Konditor Elin Vatnar Nilsen viser deg hvordan du kan lage alt fra bløtkake med krem til pavlova, sjokoladekake, hvetekringle og kvæfjordkake - og 60 andre oppskrifter. Boken tar for seg de 9 grunnoppskriftene som enhver kakebaker trenger å kunne. Her lærer du om sukkerbrød, vaniljekrem, formkaker, vannbakkels, mørdeig, marengs, søt gjærdeig, nøttebunn, ostekaker og sjokoladekaker. Grundige beskrivelser og trinn-for-trinn-bilder, faktasider om de ulike matvarene, oppslagsverk og egen pynteskole.

Alle kan bake er ujålete og enkel, slik at alle kan få det til, men er også avansert og utfordrende nok for mer drevne bakere.
Elin Vatnar Nilsen er utdannet konditor og driver til daglig bakebloggen krem.no