Det er ikke mye som skal til før noe kan kalles dessert. Denne er laget av hverdagslige ingredienser: havregryn, yoghurt og appelsin og er bare pimpet litt opp for å gjøre den ekstra god og staselig. Blir paien stående mer enn et par dager, vil grynene trekke til seg all fuktighet. Den smaker derfor best samme dag den er laget.

Yoghurtdessert med havre og sitrus

TIL CA: 6-8 PERSONER

Bunn:

4 dl havregryn

100 g smør, smeltet

4 ss sukker

1/2 dl vann

Fyll:

3 plater gelatin

1 dl presset appelsinsaft (eller juice)

50 g honning

350 g gresk yoghurt (eller annen youghurt)

 

2-3 appelsiner

Slik gjør du:

  1. Bland ingrediensene til bunnen og klem den ut i en paiform på ca. 24 cm i diameter.
  2. Stek bunnen på 200 grader i 15-20 minutter til den har gyllen farge, og avkjøl.
  3. Legg gelatinplater i kaldt vann.
  4. Klem saften ut av ca. 1 appelsin, slik at du får 1 dl saft. Klem ut vannet av gelatinplatene og ha dem i appelsinsaften. Ha i honning.
  5. Varm blandingen til gelatinen er helt smeltet.
  6. Ta av litt av yoghurten og bland inn den varme blandingen.
  7. Hell alt sammen inn i resten av yoghurten og hell i den helt avkjølte bunnen. Sett bunnen kaldt.
  8. Skjær appelsinskallet med kniv og skjær appelsinene i skiver. Legg på rett før servering.